Novinky roku 2023

Již ve všech našich Královksých školkách naplňujeme naši vizi Přetváříme předškolní vzdělávání a připravujeme děti na život ve 21.století.

Zakoupili jsme licenci na vzdělávací projekty s názvem:

Malá technická univerzita

Malá digitální univerzita

 

Nenásilnou formou v duchu Komenského myšlenky „Škola hrou“ rozvíjíme v dětech jejich technické a logické dovednosti. Jednotlivá témata jsou zpracována tak, aby korespondovala s naším Plánem výchovy a péče.

Máme detailně zpracovanou strukturu, motivaci úměrnou věku dětí a jednoznačný cíl. Děti si názorně vyzkouší některé fyzikální vlastnosti (např. pevnost), pracují samostatně, ale také ve skupině, kombinujeme jednodušší aktivity s náročnějšími. Program je vhodný pro děti od 2 do 6 let.

 

Co program rozvíjí?

  • pozitivní vztah k technickým oborům
  • samostatnost
  • práci ve skupině
  • logické myšlení
  • prostorové vnímání
  • jemnou motoriku

 

 Budou si hrát na projektanty, elektrikáře, vodohospodáře, stavitele mostů, inženýry apod. Prostě poznají, jak funguje náš svět a věci, které nás obklopují:-)

  

O PROGRAMU MALÁ DIGITÁLNÍ UNIVERZITA

V rámci pokračování úspěšného programu polytechnického vzdělávání Malá technická univerzita jsme převzali metodiku a podpůrné materiály digitálního vzdělávání dětí v mateřských školkách.  Důraz je kladen na poznání digitálního světa tzv. screenless (žádné monitory), na koberci a prožitkem. Při aktivitách s dětmi využíváme např. programovatelného dřevěného robota Cubetto.
Malá digitální univerzita ve své plné podobě umožní pedagogům uceleně, názorně a jednoduše představit dětem předškolního a nižšího věku svět ICT (informačních a komunikačních technologií). Program je vhodný pro děti od 3 do 6 let. 

Co program dětem přináší?
+ individuální přístup
+ práci samostatnou i ve skupinách
+ rozvoj prostorové orientace a představivosti
+ logické myšlení
+ koncentrace pozornosti a vnímání
+ procvičování hrubé a jemné motoriky

 

 

Nová školka v Heřmani

Rozšiřujeme se:-) Opravili jsme školu v Heřmani a připravili zde pohádkové místo pro 12 dětí.

Vánoce :-)

Ve čtvrtek se na vás s dětmi těšíme, na chvilku se zastavíme:-) A potom si užijeme vánoční prázdniny od 27.12 a sejdeme se ve školce zase 2.1.2018! Přejeme Vám všem krásné Vánoce a hodně zdraví, štěstí a lásky v novém roce.

Královské prázdniny

Tamtamy bijí a budou bít celé léto! Nejen v naší královské školce, kde nezavíráme ani na jeden den, prostě jsme pořád tam, kde jsou na nás děti zvyklé. My ještě přidáváme aktivitu pro školáky, Královské prázdniny!

Poslední volná místa

Hlásíme, že nám volná dochází, tak pokud váháte s umístěním vaší ratolesti do naší školky, určitě se nám ozvěte co nejdříve.

Adventní čas

Někdo advent miluje, někdo ho nemá rád, někdo si s ním neví rady. My ve školce ho využijeme naplno.

Objímání

Naše Miluška nám zavedla ve školce takový nešvar:-), je to objímání. Děti to už vyžadují a my dospělí si na to zvykáme:-)